Toate serverele IRC româneşti la un loc? Serios?

Am pregătit pentru cititorii mei fişierul de configuraţie pentru IRSSI. În acest fişier sunt adresele principalelor servere IRC româneşti

IRSSI este un client IRC pentru Linux. Se poate găsi în repozitoarele mai tuturor distribuţiilor de Linux. Sunt binare pentru principalele distribuţii.

Se poate instala IRSSI pe un dispozitiv Android. Pentru a face acest lucru, prima dată descărcaţi de pe Google store şi instalaţi aplicaţia Termux.

Se poate instala IRSSI pe un calculator sau laptop cu, câh, Windows. Pentru asta probabil trebuie să instalaţi prima dată Cygwin sau ceva asemănător, nu ştiu şi nu mă interesează. Utilizatorilor de Windows: faceţi-vă temele.

Dacă folosiţi FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, EulerOS, Solaris sau AIX7, fără îndoială aţi făcut deja lucruri mai complexe decât a instala IRSSI, deci nu o să vă dau instrucţiuni, evident ştiţi deja cum se procedează.

Descărcaţi fişierul de configuraţie pentru IRSSI pe care l-am făcut eu făcând click aici. Fişierul se numeşte romanian_irssi_servers.txt.

Pe urmă lansaţi IRSSI cu această comandă:

irssi --config=romanian_irssi_servers.txt -n yournick

Gata! Vi se vor deschide automat vreo 17 servere şi probabil că peste 30 de ferestre cu canalele principale ale fiecărui server.

Dacă totuşi aveţi dificultăţi pentru a instala IRSSI sau pentru a folosi fişierul meu cu configuraţia, scrieţi-mi la gasconheart@sdf.org.



Flag Counter

HTML Comment Box is loading comments…

Go back · Email me