Sunteţi nou pe IRC?

Răbdarea este un element cheie pentru a fi un utilizator competent de IRC. A avea aici, chiar pe această pagină, o platformă web pentru a vă conecta la IRC este un ajutor real, dar in acelaşi timp poate incuraja comportamente frustrante: utilizatorul poate intra foarte uşor pe canal, numai ca să vadă că nu e activitate, pleacă, si sunt şanse să nu se mai întoarcă niciodată.

Nu aceasta este eticheta tradiţională la IRC. Daca sunteţi nou, obisnuiţi-vă cu aceste reguli. Utilizatorul trebuie să ştie să astepte când intră pe canal. Trebuie să aştepte până intră un operator sau alţi utilizatori. În acest sens, o interfaţă web nu este un ajutor real. Utilizatorii competenţi de IRC folosesc o aplicaţie specializată (un client IRC), care lucrează micsorată sau în fundal, şi poate fi lăsată deschisă chiar tot timpul — ca Skype sau WhatsApp, ca să mentionez exemple cunoscute. Sunt cliente IRC pentru Windows, Android, Mac OS, Linux, OpenBSD, NetBSD, Solaris, AIX7, şi multe alte sisteme de operare.

Vă îndemn să instalaţi un client IRC. Intrebaţi-mă pe mine, eu pot să vă indic ce client vi se potriveste cel mai bine, şi să vă ajut sa-l instalaţi. Eu personal am experienţă cu Linux, dar pot să vă ajut şi cu celelalte platforme. Scrieţi-mi la gasconheart_irc_chat@gmx.com.

Click aici ca să intraţi pe chat de pe kiwi


Home page · Email us at gasconheart_irc_chat@gmx.com.