Cum să te conectezi la un server și un canal IRC

Click aici ca să intraţi pe chat de pe kiwi

Utilizatorul trebuie să aibă un client IRC instalat pe calculator sau dispozitiv. Alternativ, se poate folosi o interfață web, adică un client care se descarcă de pe net și se folosește de pe un web browser; acest fel de client IRC rezidă in RAM şi dispare de îndată ce utilizatorul închide browser-ul. Nu rămâne instalat pe calculator sau dispozitiv.

Pentru sistemele Linux, UNIX™ și Unix-like fără GUI recomand IRSSI sau WeeChat. Pentru GUI recomand HexChat. Pentru Android recomand AndroIRC. De pe o pagină web, puteți folosi Kiwi IRC sau mibbit. Pentru Windows probabil că încă mai există mIRC. Nu ştiu sigur de vreme ce eu însumi nu prea folosesc Windows. De fapt, în general descurajez întrebuinţarea lui.

Pe clientul IRC trebuie sa puneți adresa serverului, portul, și canalul sau canalele pe care vreți să vă logați. Comenzile IRC folosesc prefixul / pe primul loc al rândului. Eu folosesc IRSSI. Pe IRSSI, bateți /connect irc.dot.org.es pe urmă /join #romanian și sunteți deja pe chat.

Dacă aveți dificultăți pentru a vă conecta la server sau pentru a intra pe vreun canal, vă rog contactați-mă la gasconheart_irc_chat@gmx.com.


Home page · Email us at gasconheart_irc_chat@gmx.com.